Welkom bij ACN

ACN is de brancheorganisatie voor de luchtvrachtindustrie in Nederland. De hoofddoelstelling van ACN is het ontwikkelen van de Nederlandse luchtvrachtindustrie in de ruimste zin van het woord.

Leden van ACN zijn luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, luchtvrachtexpediteurs, grondafhandelingsbedrijven, air cargo truckers, general sales agents en een groot aantal zakelijke dienstverleners, zoals banken, verzekeraars, opleiders, adviesbureau’s, uitzendorganisaties en securitybedrijven.

ACN Interessegebied

Over ons pic

De hoofddoelstelling van ACN is het ontwikkelen van de Nederlandse luchtvrachtindustrie in de ruimste zin. Onze focus ligt op het optimaliseren en innoveren van de luchtvrachtketen op Schiphol en de regionale airports.

ACN vormt een brug  tussen de verschillende partijen in de  luchtvrachtketen. ACN voegt waarde toe door met haar leden samen te werken aan de concurrentiekracht van de Nederlandse luchtvrachtindustrie.

Door het samenbrengen van partijen kan de hele luchtvrachtsector op een unieke wijze stappen zetten. Niet alleen door initiatieven van ACN zelf maar juist ook door het ondersteunen van initiatieven die uit de markt komen is er een unieke situatie gecreëerd.

Click here for the factsheet of ACN

Ontmoet het ACN team

Maarten van As
Maarten van AsManaging Director
Maarten van As is Managing Director van Air Cargo Nederland en verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de koers van de keten brede brancheorganisatie. Daarnaast richt hij zich op beleidsdossiers rond luchtvracht, belangenbehartiging en contacten met externe partijen.

“Onze concurrentiepositie ten opzichte van andere luchthavens staat onder druk. We moeten dus volop blijven inzetten op onze ambitie om de best geïntegreerde luchtvracht community van Europa te zijn.”

Petra ten Bookum
Petra ten BookumManagement Assistent
Petra is Management Assistent en beheert o.a. de agenda van de directie en faciliteert vergaderingen. Tevens beheert zij de ledendatabase. Samen met Sharina en Lilian is zij verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen op het secretariaat, waaronder o.a. de uitgifte van ACN-passen en verkoop van formulieren.
Aniek Dubbelboer
Aniek DubbelboerManager General Affairs
Aniek is Manager General Affairs. Zij houdt zich bezig met de algemene bedrijfsvoering van ACN, alsmede projecten op het gebied van security en onderwijs. Ze is ook Luchtvracht Beveiligingsadviseur.
Daarnaast is Aniek bestuurslid van het Waarschuwingsregister Logistieke Sector (WLS) en plv. bestuurslid van het Sectorfonds Luchtvaart.
Leo de Haas
Leo de HaasAccount Manager Airlines
Leo is binnen ACN het aanspreekpunt voor de Airlines. Hij is de verbindende factor tussen de Nederlandse luchtvracht sector en de IATA Organisatie in Madrid-Genève. Daarnaast voert hij vestigingsinspecties uit voor IATA. Leo is ook de drijvende kracht achter het jaarlijkse ACN-voetbaltoernooi en het Schiphol Air Cargo Golf Toernooi
Sharina van Hartevelt
Sharina van HarteveltSecretarieel/Administratief Medewerker
Sharina heeft een ondersteunende, faciliterende rol naar onze leden en verzorgt wekelijks de nieuwsbrief. Samen met Petra en Lilian is zij verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen op het secretariaat, waaronder o.a. de uitgifte van ACN-passen en verkoop van formulieren.

Lilian Groen
Lilian GroenAllround Secretarieel Medewerker
Lilian verzorgt samen met een externe boekhouder de volledige boekhouding en administratie/facturatie. Samen met Petra en Sharina is zij verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen op het secretariaat, waaronder o.a. de uitgifte van ACN-passen en verkoop van formulieren.