Schiphol wordt de proeftuin voor zeventien duurzaamheidsprojecten die voortkomen uit TULIPS, een samenwerkingsverband van 29 Europese partijen. De Europese Commissie heeft in het kader van de ‘Green Deal’ een subsidie van 25 miljoen euro toegekend aan het door Royal Schiphol Group geleide project.

De aan TULIPS deelnemende partijen, waaronder luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, kennisinstituten en sectorpartners, willen volgens Schiphol de uitrol van duurzame technologie in de luchtvaart versnellen en bijdragen aan klimaatneutrale en afvalvrije luchthavens in 2030 en klimaatneutrale luchtvaart in 2050.

Op Schiphol worden alle nieuwe duurzaamheidsprojecten gedemonstreerd, terwijl partnerluchthavens Oslo, Turijn en Larnaca een deel van deze innovaties ook implementeren in verschillende scenario’s. De opgedane kennis zal publiekelijk worden gedeeld met de luchtvaartsector en andere Europese luchthavens. Aan de hand van praktische stappenplannen kunnen zij de TULIPS-technologieën en -concepten straks ook toepassen.

Klik hier voor meer informatie