Vanaf 1 juni 2022 wijzigt het toegangsbeleid bij de vrachtafhandelaars op Schiphol

Vanaf 1 juni 2022 is registratie van alle chauffeurs voor de voorterreinen van dnata, KLM Cargo, Menzies Aviation, Swissport en Worldwide Flight Services op Schiphol verplicht. Registreren gebeurt vooraf aan ieder bezoek op www.visitamscargo.com. Per bezoek moet een registratie worden gedaan. Deze zijn eenmalig geldig.

De aanleiding voor de aangescherpte maatregel vanuit het securityoverleg binnen ACN is een uitgebreid onderzoek naar ondermijning op Schiphol. Met de
bezoekersregistratie verbetert het toezicht en de veiligheid op en rond de luchthaven en is cargo nog beter beschermd tegen fraude en diefstal.

Wie moet zich registreren?

De nieuwe registratieplicht geldt voor de pick-up van importcargo, het afleveren van exportvracht die niet digitaal is vooraangemeld via eLink en voor road feeder services. Ook koeriers, lopers, vervoerders van documenten of bijvoorbeeld ULD’s en anderen moeten zich vooraf registreren.

Wie hoeft zich niet te registreren? 

Chauffeurs die via eLink digitaal zijn vooraangemeld, worden automatisch geregistreerd.

Hoe registreren?

Uw afdeling planning registreert vanaf 1 juni 2022 de chauffeur met zijn naam en kenteken via www.visitamscargo.com.

 1. Ga naar www.visitamscargo.com.
 2. Klik op e-Registration.
 3. Log in met uw SmartLOXS-account.
  Geen account voor SmartLOXS? Registreer dan eerst het bedrijf via Company registration. Zo spoedig mogelijk is uw account actief.
 4. Selecteer uw afhandelaar.
  Heeft uw chauffeur een ACN- of EU-pas, dan kunt u de chauffeur uit de driverslijst selecteren en zijn kenteken en verwachte aankomsttijd invullen.
  Geen ACN- of EU-pas? Vul dan de voor- en achternaam van de chauffeur, kenteken en verwachte aankomsttijd in.
 5. Klik op Add registration om de registratie te bevestigen
  De registratie wordt doorgestuurd naar de afhandelaar.
 6. Bij aankomst op het voorterrein van de desbetreffende afhandelaar moet de chauffeur zijn ACN- of EU-pas aanbieden.  Chauffeurs zonder ACN- of EU-pas moeten zich in de loge bij de poort identificeren met een geldig legitimatiebewijs (let op; géén rijbewijs).
     

Meer informatie?

Uitgebreide informatie over de nieuwe registratieplicht voor de voorterreinen van de afhandelaars vindt u op www.visitamscargo.com.