Attentie! Nieuw meldsysteem voor truckers met actuele parkeer- en wachtlocaties bij Amsterdamse haven en luchthaven Schiphol.

Vrachtvervoerders met bestemming Amsterdam Airport Schiphol of de haven van Amsterdam krijgen vanaf deze week een melding over veilige wachtplekken als ze nog niet kunnen laden of lossen. Van twee parkeer- en wachtlocaties worden de faciliteiten, ligging en kortste route ernaartoe getoond in de app van Truckmeister. Door de chauffeurs de weg te wijzen hoeven ze minder te zoeken en niet te wachten op de openbare weg. Het gaat om een initiatief van CTC Amsterdam Westkant, dat zich in de Metropoolregio Amsterdam richt op het realiseren van slimme mobiliteitsdiensten voor de logistiek, samen met Amsterdam Airport Schiphol, Port of Amsterdam en transporteur Wallenborn.

De chauffeurs krijgen informatie over De Heining aan de Westpoortweg in het Amsterdamse havengebied en Truckparking 3 (TP3) aan de Folkstoneweg in Schiphol-Zuidoost. In en rond deze vervoersknooppunten is het 24/7 een komen en gaan van trucks. Chauffeurs die er de weg niet kennen, zoeken soms onnodig lang naar een plek om te wachten.

Janneke Nijsing van CTC Amsterdam Westkant: “In de app ontsluit Be-Mobile de informatie over de truckparkeerlocaties selectief; alleen vrachtwagens in de directe omgeving krijgen de melding.” Transporteur Wallenborn gaat de app als eerste testen. Dennis Smit: “We hopen dat we beter inzicht krijgen in de beschikbaarheid van parkeerlocaties. En hopelijk kunnen we in de toekomst zelfs vooraf een wachtplek reserveren.”

Klik hier om verder te lezen

Bron foto: Elmer van der Marel