Vanaf september van dit jaar starten bij het MBO College Airport (onderdeel van ROC Amsterdam-Flevoland) weer BBL-opleidingen. Het BBL-traject biedt werknemers de mogelijkheid om naast hun werk een mbo-diploma (niveau 2, 3 of 3) te behalen.

Bij de opleidingen in het beroepsbegeleidende leerweg (BBL) traject gaan studenten gemiddeld één dag per week naar school. Daarnaast voeren ze hun praktijkopdrachten uit op de eigen werkvloer. Zo kunnen medewerkers versneld een mbo-diploma behalen. Specifiek voor de luchtvaart zijn de leer-werktrajecten op het gebied van logistiek interessant, zoals die voor Logistiek Medewerker, Logistiek Teamleider en Logistiek Supervisor. Daarnaast zijn de BBL-trajecten voor Chauffeur Goederenvervoer of op het gebied van beveiliging interessant voor werknemers op de luchthaven. Nieuw in het programma is de opleiding Proces Operator.

Voor werkgevers is het BBL-traject een interessante opties omdat bedrijven dankzij de werk-leer combinatie in aanmerking komen voor de subsidieregeling Praktijkleren. LCS kan bij de subsidieaanvraag een rol vervullen.

Belangstellenden voor de opleiding Logistiek Teamleider en Logistiek Supervisor kunnen zich nu inschrijven bij het MBO College Airport – ROC van Amsterdam-Flevoland.

Klik hier voor meer informatie