Het is inmiddels drie en een halve maand geleden sinds de live-gang van automatisch nomineren op Schiphol, dus de hoogste tijd voor een update.

Automatisch nomineren groeit
Het automatisch nomineren verloopt steeds beter. Enerzijds komt dit door telkens meer nieuwe digitale stationsverklaringen (verdrievoudigd tot 3400) en anderzijds werken we met een IT systeem met ´machine learning´, het systeem is daardoor zelflerend en wordt telkens slimmer. Verschillende expediteurs hebben al aangegeven de voordelen van het systeem dagelijks te ervaren.

Oproep expediteurs
Voor afhandelaars is het nu van groot belang dat alle deelnemende expediteurs ook alle stationsverklaringen digitaal opvoeren, zorg daarom dat je als expediteur alles compleet hebt. Op deze manier kunnen afhandelaars sneller hun papieren administratie loslaten en volledig vertrouwen op deze centrale digitale administratie binnen de community.

Oproep airlines
Naast een goedwerkend IT systeem en alle stationsverklaringen zijn ook alle FWB’s vanuit de airlines noodzakelijk. Op dit moment wordt tweederde van de FWB´s ingestuurd. Airlines worden momenteel door afhandelaars, Schiphol en Cargonaut opgeroepen om dit te delen, iets dat overigens in lijn is met het luchthavenregelement. Inmiddels zijn diverse airlines naar aanleiding van deze oproep de FWB data gaan delen.

Heeft u vragen of heeft u zich als expediteur nog niet gemeld voor de digitale stationsverklaring, neem dan contact op met helpdesk@cargonaut.nl