De digitale startup Shypple van de 29-jarige ondernemer Jarell Habets heeft voor een onbekend bedrag de Nederlandse expediteur Milestone overgenomen, een lucht- en zeevrachtspecialist in de expeditie van perishables. Door de acquisitie is een belangrijk fundament gelegd om een grote digitale speler te worden in de expeditie van versproducten.

Shypple, een Rotterdams bedrijf, meldt verder dat het bovenop een al eerder geopenbaard bedrag van 7 miljoen euro nog een extra bedrag van 18,5 miljoen euro heeft opgehaald bij investeerders om verder te kunnen groeien in de expeditiesector.

Met de nieuwe kapitaalinjectie is ook de aankoop van Milestone gefinancierd. Wat die aankoop precies heeft gekost, houdt Shypple voorlopig voor zich. De betrokken investeerders zijn onder meer Dutch Founders Fund, Newtown Partners (via het Im­perial Innovation Venture Fund), InnovationQuarter en BOM Brabant Ventures.

De Milestone-eigenaren/directeuren (Co van Es en Juri Falandt) steken als onderdeel van de overname ‘meerdere miljoenen en tonnen’ in Shypple, heet het verder. Of zij in ruil voor die investering ook aandelen krijgen in de startup, is niet duidelijk. Het tweetal wil wel kwijt dat met de overname Milestone de ‘digitale mogelijkheden van Shypple kan combineren met onze kennis van het transport van versproducten’.

Klik hier voor het hele artikel