Sebastiaan Scholte, de voormalige directeur van Jan de Rijk, gaat vanaf deze week leiding geven aan de Nederlandse Kales Group, een van de grootste vrachtvertegenwoordigers (gsa’s) van Europa met hoofdkantoor op Schiphol.

Scholte nam medio vorig jaar vrij verrassend afscheid van de Brabantse luchtvrachttrucker na bijna tien jaar aan het roer te hebben gestaan van het familiebedrijf. Hij zei destijds toe te zijn ‘aan nieuwe uitdagingen’. Daarvoor was hij actief voor onder meer vrachtmaatschappij Cargolux. Scholte was tevens voorzitter van de belangenorganisatie Cool Chain Association en bestuurslid van de mondiale luchtvrachtorganisatie TIACA.

Hij neemt bij de Kales Group de plaats in van algemeen directeur Dirk Hazenoot, die de laatste 20 jaar verbonden was aan de gsa-groep, waarvan de laatste twee jaar als directeur.

WFC

De Nederlandse oprichter Peter Kales verkocht de luchtvaartgroep enkele jaren geleden aan de World Freight Company (WFC). De Nederandse gsa-groep vertegenwoordigt rond de 90 airlines in de wereld en telt zo’n 30 vestigingen in 20 landen in Europa. Op jaarbasis handelt het bedrijf zo’n 250.000 ton aan luchtvracht af, meldt WFC.

Klik hier om het artikel in NT te lezen