Huisbaas Schiphol neemt de dreigende krimp van het aantal vrachtvluchten op de luchthaven serieus en heeft voor november al uitnodigingen verstuurd voor een breed extern crisisoverleg. Een overleg ‘waarin de overheid, de vrachtbranche en de luchthaven’ met elkaar om de tafel gaan zitten om ‘concrete’ oplossingen te vinden voor de vrachtsector in de vorm van een vrachtpool of een local rule 3.0.  ‘Ik kan echter geen garanties geven aan de vracht’, stelt operationeel directeur Hanne Buis van de Schiphol Groep tijdens een vraaggesprek op de Airfreight Conference.

Er zijn veel zorgen bij de vrachtbedrijven op Schiphol. Sommige bedrijven, zoals Dnata Cargo, heroverwegen investeringen. Kunt u ze op een of andere manier geruststellen?

Ik kan niemand geruststellen, maar ik kan wel toezeggen dat ik me ga inzetten voor de vrachtsector. Inspirerend en tegelijk frustrerend is het dat de minister zegt dat een vrachtpool niet gaat en dat luchtvaartjurist Frans Vreede juist stelt dat het wel kan. Dan zeg ik: ‘kom maar op’. Dan gaan we aan tafel en dan gaan we dat draadje maar eens helemaal uitlopen.

Klik hier om verder te lezen