Heeft u als werkgever door de coronacrisis te veel of juist te weinig personeel? Maak kennis met het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam. Zij leggen de verbinding tussen werkgevers met onder- en overcapaciteit in de regio.

Naast het verbinden van werkgevers is er nauw contact met alle publieke en private partijen in arbeidsmarktregio Amsterdam, zoals gemeenten, Aalsmeer/Amstelveen, Amsterdam, Haarlemmermeer, maar ook met Luchtvaart Community Center Schiphol, UWV, sectororganisaties, opleidingsinstituten en andere partners in de regio. Door die nauwe samenwerking weet RWC wat er speelt en kunnen zij werkgevers optimaal ondersteunen.

Kansen
Stel, je bent werkgever met onder- of overcapaciteit. Wat doe je dan? Je kunt je bij RWC aanmelden en vervolgens maken zij een inventarisatie. Bedrijven met overcapaciteit wordt bijvoorbeeld gevraagd hoeveel medewerkers er in dienst zijn, welke skills zij hebben en of er een sociaal plan is. Bedrijven met ondercapaciteit vraagt RWC juist aan welke skills zij behoefte hebben. Als er een duidelijk beeld is in de situatie wordt er verbinding gemaakt tussen de werkgevers. Samen creëren werkgevers, RWC en netwerkpartners oplossingen om werknemers van werk naar werk te begeleiden. Soms door middel van een zij-instroom traject en met behulp van een opleiding.

Timo Rijsterborgh is accountmanager bij het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam (RWC) en onderhoudt dagelijks contact met werkgevers in de regio. Hij legt de verbinding tussen werkgevers uit arbeidsmarktregio Groot Amsterdam. Hij adviseert werkgevers om niet stil te blijven zitten. “Veel werkgevers staan in de wachtstand en kijken het aan, omdat zij hun personeel niet zo maar kwijt willen. Bovendien hebben ze in hun mensen geïnvesteerd. En als er morgen een vaccin is, willen bedrijven snel weer opschalen. Dus wachten ze. Maar tegen die werkgevers zeg ik: kom uit de wachtstand. Neem contact op en deel je zorgen.” Want juist in de samenwerking ontstaan de oplossingen, weet hij”. “Juist nu is het delen van elkaars expertise zo belangrijk. Bent u bijv. al op de hoogte van de collegiale in- en uitleenconstructie? Samen kijken we over de sectoren heen, daar liggen de kansen.”

Zoekt u personeel? Of heeft u door corona geen werk voor uw personeel? Overstappen naar een andere sector? Neem dan contact op met Timo Rijsterborgh

Klik hier voor de website van RWC voor meer informatie