Pharma Gateway Amsterdam

Schiphol is een belangrijk knooppunt op het gebied van Pharma zendingen. Niet alleen vanwege de grote volumes maar ook vanwege de gespecialiseerde pharma faciliteiten. Toch is dit lang niet altijd bekend bij verladers en expediteurs.

De Pharma Taskforce Schiphol werkt aan verdere verbetering van de Pharma-propositie van de Nederlandse Luchtvrachtindustrie en haar community richting internationale Life Sciences & Health verladers.

IATA CEIV Pharma certificering via ACN

Voor de verbetering van de kwaliteit van het wereldwijde vervoer van Pharma zendingen door de lucht is IATA in 2015 gestart met de CEIV Pharma Certificering. Deze onafhankelijke certificering kan zorgt voor een “gesloten” luchtvrachtketen, een belangrijke wens van Pharma verladers.

Een flink aantal ACN-leden heeft inmiddels het IATA CEIV Pharma Certificaat behaald, een voorwaarde voor deelname aan de Pharma Gateway Amsterdam.

Meer informatie:

 

Laatste nieuws

COVID-19 vaccines: a matter of Collaboration, Compliance, Capacity and Coldchain

september 3rd, 2020|0 Reacties

  Vaccines are shipped under different temperature conditions. Ranging from 2 to 8°C, frozen (-20°C), deep frozen (-80°C) and cryo-frozen (-150°C). But there’s more, explains Eric ten Kate, Agility’s VP Life Sciences. https://www.agility.com/insights/COVID19/a-conversation-with-the-vice-president-life-sciences/