Na Anne Marie van Hemert (Aviation Development) vertrekt ook directeur Operations Hanne Buis bij de Schiphol Group. Zij verlaat met ingang van 1 februari van dit jaar het luchthavenbedrijf. Als reden wordt een ‘verschil van inzicht’ over ‘de ‘operationele aansturing van de luchthaven’ gegeven.

Buis (46), verantwoordelijk voor de vrachtactiviteiten binnen de Schiphol-directie, werd lange tijd gezien als de kroonprinses van de in het najaar van 2022 vertrokken topman Dick Benschop. Ook zij heeft volgens insiders de rekening gepresenteerd gekregen voor het beleid van afgelopen jaren dat vorig jaar resulteerde in chaos op Schiphol bij de bagage-afhandeling en lange wachtrijen bij de security.

Het onderliggend verwijt is dat het beleid van Schiphol te lang is gericht op het uitbesteden van activiteiten en reorganisaties, waaronder twee bij de vrachtafdeling, met als doel winstmaximalisatie. Dat leidde tot een groot verlies aan vakkennis in de eigen organisatie, waar de luchthaven nu, onder meer bij de vracht, de wrange vruchten van plukt.

Klik hier om verder te lezen