Amsterdam Logistics introduceert een stimuleringsregeling voor transporteurs die connected willen gaan rijden binnen het project Connected Transport Corridor (CTC) Amsterdam Westkant. In de corridor hebben chauffeurs rond Greenport Aalsmeer en Schiphol sneller groen bij zogenoemde ‘slimme’ verkeerslichten. Dankzij de vergoeding kunnen transporteurs de techniek van ‘connected rijden’ in de praktijk testen.

Janneke Nijsing maakte de lancering van de regeling bekend tijdens een bijeenkomst van CTC Amsterdam Westkant met logistiek dienstverleners en transporteurs. De toepassing geeft chauffeurs de actuele toestand op de weg – files, pechgevallen en ongelukken – en geeft bij zogeheten slimme verkeerslichten ( iVRI’s) automatisch groen als de verkeerssituatie het toelaat. Hierdoor hoeven vrachtwagens minder vaak te stoppen en weer op te trekken. Doel is de doorstroming in het verkeer te bevorderen en CO2-uitstoot en geluidsoverlast verminderen. Sneller, veiliger en schoner van A naar B dus.

Aad van den Enden van de JHL Group is een early adopter. Hij is enthousiast over de applicatie: “Elke stop kost tijd en geld. Dat bespaar je. Ik zie op mijn scherm of ik al dan niet groen krijg. Een duimpje omhoog is prioriteit bij het verkeerslicht.”

Klik hier om verder te lezen

Tekst: Anke Hoets