De Nederlandse vrachtmaatschappij Aerotranscargo NL (ATC NL) in oprichting is deze week door de rechtbank van Haarlem failliet verklaard zonder ooit gevlogen te hebben. Het faillissement werd door de initiatiefnemer, oud Martinair-directeur Peter Scholten, zelf aangevraagd.

Als curator heeft de rechtbank Christian Hartsuiker aangewezen van het advocatenkantoor SWDV. Dat blijkt uit het insolventieregister van Rechtspraak.nl.

De vrachtmaatschappij in oprichting, waarvan de aandelen voor 51% in handen waren van Scholten, zou deze zomer de eerste vrachtvluchten vanaf Schiphol maken met twee B747-400F’s. Daarvoor liep sinds begin van dit jaar de noodzakelijke aanvraagprocedure voor een exploitatie- en vliegvergunning (AOC) bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Het is nog niet precies duidelijk waarom al in het voortraject het doek is gevallen voor de vrachtmaatschappij. Scholten zelf en de curator waren vrijdagochtend niet bereikbaar voor een toelichting. Volgens anonieme bronnen op Schiphol zouden echter aanvullende financiële eisen van de ILT de reden zijn dat een van de investeerder, de Aerotrans-holding uit Dubai, zich terugtrok en de directie vervolgens besloot zelf het faillissement aan te vragen.

Lees hier verder