Op maandag 23 januari houdt Lionsclub Schiphol een interessante lezing over de nieuwe vliegtuigen en helikopters voor de Kustwacht.

Vele jaren waren de felgekleurde DO-228 vliegtuigen van de Kustwacht een bekende verschijning in de lucht boven de Nederlandse kust. Langzamerhand kregen de tand des tijds en veranderende operationele eisen meer vat op deze toestellen.

Afgelopen November werd het eerste exemplaar van 2 “nieuwe” Dash-8 toestellen overhandigd aan de Kustwacht. De Dash-8 toestellen zijn voorafgaand aan de aflevering ingrijpend gemoderniseerd in Canada. Vanavond neemt een woordvoerder van de Kustwacht u mee in de operationeel-technische ins en outs van deze 2 nieuwe toestellen die beschikken over sterk verbeterde verkennings- en detectie-eigenschappen.

Ook zal de Kustwacht u informeren over de capaciteiten van de eveneens nieuwe AW189 helikopters die door de Engelse firma Bristow Helicopters ten behoeve van de Kustwacht geexploiteerd worden.

Aan het eind van de lezing bestaat (onder voorbehoud) de mogelijkheid om in de hangar van Jetsupport een van de nieuwe Dash-8 toestellen te bezoeken.

Kortom het wordt wederom een zeer boeiende maar ook exclusieve avond.

Wij adviseren u tijdig te boeken want het aantal plaatsen is beperkt tot 30.

Klik hier om in te schrijven