Ruud Sondag, de nieuwe baas van luchthaven Schiphol, staat voor een monsterklus om de operationele activiteiten op de luchthaven te stroomlijnen en de personeelstekorten op te lossen. In een welkomstvideo aan personeel op de luchthaven rept Sondag van een “enorme klus” om in het hele systeem “de energie los te krijgen” die ervoor nodig is de klus te klaren.

Sondag wijst er in zijn video op dat Schiphol de laatste jaren in zekere zin vergeten is om de luchthaven ook voor personeel aantrekkelijk te maken en houden. Hij was de laatste tijd wat vaker op de luchthaven om een gevoel te krijgen van de dynamiek. De afgelopen twee jaar heeft de corona-afbouw en de tumultueuze opbouw na de crisis volgens hem zijn tol gevraagd. “Dat merk je. Er heerst een zekere vermoeidheid. Ik ga proberen wat energie te geven door jullie te ondersteunen”, aldus Sondag die beloofde “duurzamer” om te willen gaan met mensen.

“Wij hebben activiteiten uitbesteed. Toen ging het niet meer goed”, vat Sondag het beleid van Schiphol samen. “Dit gaan we echt oplossen.”

De nieuwe baas, die dinsdag begon, richt zich naar eigen zeggen niet alleen op personeel in dienst van Schiphol maar ook op schoonmakers en afhandelaars die bij opdrachtgevers van Schiphol in dienst zijn. “De richting die ik wil geven is dat we het samen moeten doen. Wel in een hoog tempo met oog en hart voor executie. Want daar rekenen onze klanten en de maatschappijen echt op”, zo klinkt het.

Lees hier verder