Voormalig Martinair-directeur Peter Scholten gaat dit voorjaar samen met een team van luchtvrachtmanagers een nieuwe Nederlandse vrachtmaatschappij opzetten met als thuisbasis Schiphol. De vrachtvervoerder krijgt de naam Aerotranscargo NL (ATC-NL). De initiatiefnemers willen vanaf de zomer de eerste vrachtvluchten gaan uitvoeren.

Blijkens het bedrijfsplan, dat inmiddels als onderdeel van de vergunningaanvraag is ingediend bij de Nederlandse luchtvaartautoriteiten van het ministerie van Infrastructuur,  moet het initiatief in de eerste jaren zo’n 100 tot 125 banen opleveren op Schiphol. Uiteindelijk wordt uitgegaan van een vrachtmaatschappij met zo’n tien vrachtvliegtuigen.

Scholten, die onder meer wordt bijgestaan door Frank de Jong (ex-KLM en Martinair Cargo), is meerderheidsaandeelhouder in ATC-NL en gaat zijn vrachtvliegtuigen huren bij het leasingbedrijf Aerotranscargo FZE uit de Verenigde Arabische Emiraten. Hij wil deze zomer beginnen met diensten op onder meer China, Hong Kong en de VS met twee B747-400F’s.

Lees hier verder