De Zwitserse rederij MSC wil al begin december de eerste vrachtvluchten gaan uitvoeren onder de vlag van de nieuwe luchtvrachtdochter MSC Air Cargo. Dat meldt het bedrijf op de eigen website.

De vrachtmaatschappij wil dan de eerste vrachtdiensten gaan aanbieden met de recent afgeleverd eerste B777-200F’s. Het gaat daarbij om de vrachtroute Mexico-Stad – Indianapolis (VS), Frankfurt en Hong Kong. Aanvullende vluchten vanaf de voormalige Britse kroonkolonie via Anchorage (VS) naar Mexico-Stad zijn ook opgenomen in de planning voor december.

Atlas Air
MSC spreekt van een ‘round-the-world service’. In totaal heeft de rederij vier B777-200F’s besteld bij de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing. Omdat bij het dochterbedrijf een AOC ontbreekt, worden de vluchten uitgevoerd door het Amerikaanse Atlas Air.

MSC had eerder aangekondigd eerst in 2023 met vrachtvluchten te zullen beginnen, maar omdat het eerste vrachtvliegtuig al in november werd afgeleverd door Boeing, wil de rederij nog een graantje meepikken van de kerstdrukte in de logistiek. Atlas Air voert met het oog op de eerste dienst momenteel de laatste testvluchten uit met de nieuwe B777-200F van MSC in de staat Washington. Naar verwachting zullen de overige drie B777F’s in de loop van 2023 worden afgeleverd bij de rederij.

Lees hier verder