Sinds het uitbreken van het Corona virus heeft Lionsclub Schiphol geen lezingen meer kunnen geven. Met de recent aangekondigde versoepelingen zullen zij vanaf eind oktober de draad weer oppakken.

De Lions Club Schiphol heeft dan ook voor u een aantal interessante lezingen op het programma staan:

Schipbreuk in het paradijs, door Wilbert van Haneghem.
Meestal blijft het – gelukkig- bij oefenen alleen: de jaarlijkse flight safety training bij luchtvaartmaatschappijen.  Aan de hand van vaste protocollen wordt er getraind op zaken als: hoe overleef je een crash in de woestijn, op zee of in de jungle? Hoe houd je het moreel onder de passagiers hoog? Hoe voorkom je uitdroging of afkoeling? Welke keuzes maak je onder hoge druk en hoe kun je je eigen leiderschapskwaliteiten en die van anderen in noodsituaties het beste inzetten?

Maar voor Wilbert van Haneghem, destijds steward en inmiddels purser bij KLM, werd zo’n situatie in 2014 rauwe realiteit. Tijdens een vakantie in Indonesië maakte hij een samen met 25 andere opvarenden een tocht over de Flores Zee toen de boot water begon te maken en zonk. De bemanning was in paniek en incapabel. Als professional hadWilbert geleerd dat je in actie moet komen en hij nam de leiding over.

Tijdens zijn lezing zal Wilbert ons uitgebreid vertellen over de keuzes en dilemma’s waar hij toen voor kwam te staan. Hij zal het hebben over de fouten die hij maakte en de lessen die hij leerde van de uiteindelijk veertig uur durende scheepsramp. Ook laat hij privé-foto’s en filmpjes zien die gemaakt zijn tijdens de ramp en delen uit de documentaire die later verscheen.

Vanzelfsprekend zal de rol van de KLM waar het ging om de communicatie over de ramp en de voorbeeldfunctie die Wilbert erna kreeg als ‘BK’er: Bekende KLM’er’ ook niet onbesproken blijven en er is ruim gelegenheid tot het stellen van vragen. 

Niet te breken, door Sander Aarts.
Sander Aarts (1979) heeft de zwaarste militaire opleidingen in Nederland voltooid. Hij heeft zestien jaar lang aaneengesloten operationeel gediend bij de Special Forces en is voor zijn verdiensten benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau met zwaarden. Hij richtte in 2017 na zijn eervol ontslag de Unbreakable Academy op en geeft trainingen persoonlijke groei en teamontwikkeling. Sander is vader van Nikki, Tom en Tess. Hij woont samen met zijn vrouw Natasja in Nieuw-Vennep.

Sander had de mooiste baan die je kunt wensen, de ultieme jongensdroom: teamleider bij de Special Forces. Vechten, schieten, duiken, uit vliegtuigen springen, uit onderzeeboten ontsnappen. Een James Bondfilm maar dan echt. Na een succesvolle carrière van zestien jaar vertelt Sander Aarts, de best getrainde militair van Nederland, wat hij allemaal heeft meegemaakt én wat hij daarvan heeft geleerd.

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden