Foto: Politie

Door de hoge inflatie neemt risico op ladingdiefstal toe. Volgens de internationale beveiligingsorganisatie Tapa zorgt de financiële druk op consumenten ervoor dat meer goederen gestolen worden.

Volgens Tapa wenden consumenten in Europa, het Midden-Oosten en Azië (Emea-regio) zich voor allerlei producten vaker tot de zwarte markt. Ladingdiefstal wordt daardoor lucratiever voor criminele organisaties, constateert de organisatie.

In de achttien maanden tot en met juni van dit jaar registreerde Tapa 11.332 ladingdiefstallen in het Emea-gebied. Zuid-Afrika spant de kroon, met 2.670 gevallen, waaronder veel truckkapingen en gewelddadige overvallen. Het Afrikaanse land wordt gevolgd door Duitsland (2.348) en het VK (1.573). Nederland staat op plek vier van de landen met de meeste diefstallen, met 707 gemelde gevallen.

Een verdere duiding van de genoemde aantallen geeft Tapa niet. Wel meldt de organisatie dat de ladingdiefstal al in 2021 in de lift zat, met een toename van bijna 30% ten opzichte van een jaar eerder. De organisatie zegt binnenkort een uitgebreidere analyse te publiceren.

Lees hier het originele artikel

************************************************

Reactie ACN op dit artikel:

“Volgens Tapa wenden consumenten in Europa, het Midden-Oosten en Azië (Emea-regio) zich voor allerlei producten vaker tot de zwarte markt. Ladingdiefstal wordt daardoor lucratiever voor criminele organisaties.”

Iets om ons ongerust over te maken!

Op Schiphol scherpen we daarom een aantal procedures om toegang te krijgen tot voorterreinen van vrachtafhandelaars aan. Meer info hierover op visitamscargo.com.

Ook zijn we actief bezig om het Waarschuwingsregister Logistiek ‘ingeburgerd’ te krijgen op en om Schiphol om draaideurcriminaliteit zoveel mogelijk te voorkomen.

Wilt u snel en eenvoudig aanhaken? Kijk op Stichting WLS of mail naar het secretariaat van ACN.