Nadat de afhandelaren en verschillende andere expediteurs en truckers hun al voor zijn gegaan heeft ook DSV een Best Effort ondertekend.

DSV Air & Sea Nederland B.V.
Erkan Kutlu: “Digitaal vooraanmelden van export op schiphol zou de hele community helpen om met zijn allen minder wachttijden te ondervinden bij het aanleveren van Export. Indirect werkt dit tot het reduceren van CO2 omdat alle forwarders dan niet massaal en enkel tijdens de pieken naar de afhandelaren gaan rijden maar dit gepland kunnen doen. We kennen allemaal natuurlijk de bekende vrijdagavond/zaterdagochtend drukte bij de afhandelaren.

Wij hopen dat we in de nabije toekomst zo ver kunnen zijn met zijn allen dat we te zien krijgen welke slottijden met de bijbehorende dedicated deuren er bij een afhandelaar beschikbaar is zodat je helemaal perfect kunt plannen.”

Erkan Kutlu tekent de Best Effort verklaring voor DSV Air & Sea Nederland B.V.

De afhandelaren op Amsterdam Airport Schiphol gaan vanaf januari 2021 werken met het digitaal vooraanmelden van lokale exportvracht. Doel van de digitalisering is het proces van aanvoer, administratief verwerken en lossen en laden van exportgoederen op de luchthaven efficiënter, duurzamer, veiliger en betrouwbaarder in te richten.

In oktober hebben wij hierover vier keer een online workshop gegeven. Misschien heeft u dit gemist, daarom organiseren wij op 22 december a.s. dezelfde online workshop nogmaals. Klik hier voor meer informatie.

Wilt u ook aan de slag? Of heeft u een opfriscursus nodig? Neem dan contact op met ons of Cargonaut en wij helpen u (weer) op weg.