Na de succesvolle introductie van het IT-platform TruckingCDM in januari 2020 hebben Inholland en Cargohub besloten deze samenwerking voor drie jaren te continueren met het project Trucking CDM 2.0. In dit project zal onderzoek naar een verdere ontwikkeling van het Trucking collaborative decision making (CDM) platform centraal staan.

Trucking CDM beoogt een neutraal logistiek informatie platform te zijn waarin de partijen in de vrachtlogistiek beter kunnen samenwerken in de logistieke operatie aan de landzijde van de afhandelaars op Schiphol.

Inholland en Cargohub zullen met behulp van prominente marktpartijen samenwerken om het platform meer functionaliteit te bieden en beter te laten aansluiten bij de behoeftes van deze partijen. Deze partijen zijn onderdeel van de vrachtgemeenschap op Schiphol en vertegenwoordigen de belangrijkste stakeholders (airline, shipper, handler, trucker en forwarder). De samenwerking wordt aangevuld met gerenommeerde technologiepartners.

Voor het vervolgonderzoek wordt op dit moment een subsidie aanvraag voorbereid waarbij een beroep wordt gedaan op participatie van bedrijven uit de cargo community. Deze bijdrage bestaat uit het beschikbaar stellen van tijd in de vorm van expertise. Er zijn geen financiële kosten aan verbonden en er is uiteraard ook geen verplichting tot afname van dienstverlening van diensten verbonden aan Trucking CDM. Wel staat het platform en kennis ter beschikking voor het opdoen van nieuwe oplossingen en inzichten welke tot procesverbeteringen kunnen leiden voor deelnemende partijen en daarmee voor de air cargo community.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en deelnemers zijn voor ons essentieel om het onderzoek in het belang van innovatie en educatie voort te zetten. Wij doen dan ook een oproep aan luchtvrachtbedrijven om bij interesse zich aan te melden voor dit unieke project.

Voor meer informatie klik hier 

Aanmelden kan via onderstaande email adressen: