Bestuursvoorzitter Willie Walsh van IATA verwacht dat de luchtvaartsector blijvend kleiner en voorzichtiger uit de coronacrisis komt. Hij betwijfelt verder of luchtvaartmaatschappijen gaan uitbreiden door middel van overnames.

“Het zal een kleinere sector worden. We gaan niet alle capaciteit terugwinnen,” aldus Walsh. Hij wees tijdens een interview met Reuters op de grote aantallen vliegtuigen die met pensioen zijn gegaan en werknemers die zijn ontslagen of met verlof zijn gestuurd.

Te riskant
Walsh denkt verder dat er minder of geen grote overnames zullen plaatsvinden, omdat airlines er de cash niet meer voor hebben en ze het te riskant vinden. De focus ligt volgens hem nu op het herstel van de balans. Wel gelooft hij dat er consolidatie zal zijn doordat luchtvaartmaatschappijen hun activiteiten inkrimpen en sommige failliet gaan.

In november jongstleden werd Walsh benoemd als achtste IATA-voorzitter. Hij werkte de afgelopen veertig jaar onafgebroken in de luchtvaartindustrie. De afgelopen tien jaar was hij CEO van de International Airlines Group (IAG), meteen vanaf de oprichting in 2011. Daarvoor was hij de CEO van British Airways (2005-2011) en van Aer Lingus (2001-2005). Hij begon zijn carrière in de luchtvaart als leerlingpiloot bij Aer Lingus, in 1979.

Lees hier het artikel op zakennieuws.nl