De Londense luchthaven onthulde tijdens een presentatie van het kwartaalrapport het totaalverlies sinds het begin van de coronapandemie.

Heathrow Airport kondigde aan dat het sinds de uitbraak van de pandemie 3,4 miljard Britse pond (zo’n vier miljard euro) verlies heeft geleden. Topman John Holland-Kaye zegt nog altijd 4,1 miljard pond in de kas te hebben. Met dit geld wil Heathrow Airport zich herstellen tot de situatie zoals die voor de uitbraak van het coronavirus was. Holland-Kaye verwacht dat van volledig herstel pas in 2026 sprake zal zijn.

“Maar we zien dat het herstel begint te komen”, zegt de topman tegen de BBC. Hij vindt het vooral belangrijk dat vaccinatiecampagnes wereldwijd blijven doorgaan. Hoe meer mensen er immers zijn gevaccineerd, hoe meer reisverkeer er weer mogelijk is.

Heathrow probeert de impact van de pandemie voor zichzelf te compenseren door net als Schiphol aan luchtvaartmaatschappijen hogere heffingen op te leggen. De Britse luchtvaartautoriteit heeft Heathrow verboden de passagierstoeslagen al te zeer te verhogen, maar de maatschappijen vinden die nog steeds te fors.

Klik hier voor het originele artikel