Frankfurt Airport (Fraport), de grootste vrachtluchthaven van Europa, heeft vanaf deze maand met direct effect een stop ingevoerd voor vrachtvluchten in het weekend.

De maatregel, die voorlopig tot eind augustus geldt, is genomen door de luchthaven vanwege de problemen bij de grondafhandeling op Fraport. Die kan door onder meer personeelstekort, begin van de drukke vakantieperiode en stijgende corona-infecties het grote aantal vrachtvluchten in het weekend niet langer aan. Via het stopzetten van een groot aantal vrachtvluchten in het weekend hoopt Fraport allereerst voor de komende acht weken de grondafhandeling te ‘ontlasten’ en te ‘stabiliseren’, heet het verder in een schrijven van de luchthaven aan de airlines.

De stop voor vrachtvluchten geldt voor vrijdag vanaf 16.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur en 16.00 uur tot 22.00 en zondag tussen 09.00 en 11.00 uur en tussen 16.00 en 21.00 uur. Voor de vrachtsector zijn dat juist de dagen waar de meest vracht wordt aan- en afgevoerd in de week. De vrachtafhandelaars op de luchthaven verwachten dan ook dat de overslag van Fraport door de maatregel significant lager zal uitvallen.

Lees hier verder