De afhandelaren op Amsterdam Airport Schiphol gaan vanaf januari 2021 werken met het digitaal vooraanmelden van lokale exportvracht. Op 14 september tekenden Air France KLM Martinair Cargo, DHL, dnata, Menzies Aviation Netherlands B.V., Swissport Cargo Services en Worldwide Flight Services een Best Effort overeenkomst. Doel van de digitalisering is het proces van aanvoer, administratief verwerken en lossen en laden van exportgoederen op de luchthaven efficiënter, duurzamer, veiliger en betrouwbaarder in te richten.

Jeroen Giling, directeur Cargo bij Swissport Cargo Services en voorzitter van de ACN sectorraad Afhandelaren “Voor ons is de digitale vooraanmelding dé methode om afscheid te nemen van vertragende elementen in de branche. Alle afhandelaren op Schiphol gaan er vanaf januari mee werken. Daar zetten we zeker ook iets tegenover: transporteurs en expediteurs die met ons met het systeem gaan werken, krijgen vanaf 2021 voorrang in het afhandelingsproces.”

ACN en Cargonaut organiseerden de afgelopen weken een aantal goedbezochte workshops om de voordelen en de praktische kant van dit digitaal vooraanmelden toe te lichten. Verschillende expediteurs en truckers, zowel qua omvang als type goederen, hebben zich aangemeld om aan te sluiten.

Tekenmoment Best effort declaration Rhenus Air & Ocean B.V.

Tekenmoment Best effort declaration DB Schenker B.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u ook aan de slag? Of heeft u een opfriscursus nodig? Neem dan contact op met ons of Cargonaut en wij helpen u (weer) op weg.