Emirates SkyCargo heeft Paul Berntsen benoemd tot Cargo Manager in Nederland. In zijn nieuwe rol wordt hij verantwoordelijk voor de activiteiten van Emirates SkyCargo in Nederland, een belangrijke markt voor de vrachtdivisie van luchtvaartgigant Emirates.

Berntsen trad in 2016 in dienst bij Emirates SkyCargo als Global Accounts Manager Europa. Tijdens zijn dertigjarige carrière in de luchtvracht bekleedde hij senior managementfuncties bij Centurion Air Cargo, Martinair Cargo, KLM-Martinair en China Airlines Cargo.

Nederland is een belangrijke vrachtmarkt voor Emirates. De vervoerder begon in 2010 met vrachtdiensten op Schiphol, dat is uitgegroeid tot de op twee na grootste luchthaven in het netwerk van Emirates SkyCargo.

Momenteel handelt de luchtvrachtmaatschappij er wekelijks 25 vrachtvluchten en 7 passagiersvluchten met vracht af. De luchthaven fungeert ook als knooppunt voor vrachtvliegtuigen in Noord-Europa.

Emirates vervoert onder meer beperkt houdbare producten en farmaceutica van en naar Nederland. Tijdens de coronacrisis bleef Emirates SkyCargo speciale vrachtvluchten uitvoeren naar Amsterdam en Maastricht voor het vervoer van essentiële benodigdheden en het faciliteren van handel.

Klik hier voor het artikel op luchtvaartnieuws