dnata heeft in 2019 de Fastlane procedure opgezet waardoor het mogelijk was om exportzendingen vooraf aan te melden met een handmatig Excel “fastlane” document. Met de implementatie van de meest recente e-link update en de laatste upgrade van ons WMS Hermes op 26 april jl. heeft dnata besloten om volledig over te gaan op e-link.

De huidige Fastlane procedure is als een succes ervaren, maar de nieuwe e-link procedure biedt de nodige verbeteringen. Om deze reden zal de huidige Fastlane-procedure worden vervangen door de e-link-procedure vanaf 17 mei 2021.

Partijen die van plan zijn lokale exportzendingen af te leveren, kunnen deze zendingen alleen nog via de e-link procedure Digitaal Vooraanmelden. Dit leidt tot twee verschillende stromen voor de
aflevering van exportgoederen. De standaardprocedure waarbij de chauffeur met alle documenten, voorafgaand aan het lossen naar het exportkantoor dient te gaan, blijft bestaan. De enige procedure om de exportzendingen vooraf aan te melden, zal via e-link verlopen. Indien een bloktijd afspraak gewenst is, kunnen de afleverende partijen gebruik maken van de bloktijdprocedure, die samenhangt met de e-linkprocedure.

E-link zal de luchthavenstandaard worden voor het Digitaal Vooraanmelden van exportzendingen, mede hierdoor heeft dnata besloten e-link te standaardiseren voor het Digitaal Vooraanmelden van lokale exportzendingen.

Voor instructies en aanmelden voor het gebruik van de e-link procedure met of zonder vaste bloktijden bij dnata, kunt u contact opnemen met: ams.export.office@dnata.nl of frank.schrama@dnata.nl