De Franse rederij CMA CGM wil in het kader van de toekomstige commerciële vrachtsamenwerking met Air France – KLM Cargo vanaf 2024 twee vrachtvliegtuigen van dochterbedrijf CMA CGM Air Cargo (CCAC) gaan stationeren op Schiphol. Dat laat Air France KLM Cargo desgevraagd weten.

Aanvankelijk zou voor wat betreft de inbreng van CMA CGM Air Cargo in de nieuwe joint venture de luchthaven van Parijs (Charles de Gaulle Airport) de uitvalsbasis worden van CCAC, maar Air France KLM Cargo laat nu weten dat er ‘een overweging’ is om twee van de zes vrachtvliegtuigen van CMA CGM, waarschijnlijk B777F’s, naar Schiphol te verhuizen om een meer evenredige spreiding van de vrachtvliegtuigen in de groep te krijgen tussen de twee hubs van Air France KLM Cargo.

Krimp
Een woordvoerder van de Frans-Nederlandse luchtvrachtvervoerder onderstreept wel dat de verhuizing van de Franse freighers naar Nederland nog wel afhankelijk is van het beschikbare aantal slots op Schiphol in 2024. Dat zullen er met het oog op krimp van het aantal vliegbewegingen op Schiphol van 500.000 naar 440.000 per jaar door het kabinet aanzienlijk minder zijn dan nu.

Klik hier om verder te lezen