De Amerikaanse maatschappij Delta Air Lines dreigt vluchten van Schiphol naar andere luchthavens te verplaatsen als de geplande krimp wordt doorgezet, zo meldt De Telegraaf.

Er zouden al gesprekken zijn geweest tussen de top van de Amerikaanse maatschappij en het bestuur van Schiphol. Nu gaat de maatschappij ook in gesprek met minister Harbers van infrastructuur en minister Kaag van Financiën.

Momenteel is Amsterdam Delta’s belangrijkste bestemming buiten de Verenigde Staten. Het bedrijf vliegt meer dan honderd keer per week naar Schiphol, zodat Amerikaanse reizigers kunnen aansluiten op het netwerk van KLM. Ook kunnen Nederlandse reizigers dankzij het uitgebreide netwerk van Delta efficiënter naar de Verenigde Staten reizen.

Delta zou echter overwegen om een deel van haar vluchten van Schiphol naar Parijs te verplaatsen en de samenwerking met Air France uit te breiden. Het bedrijf heeft haar aanwezigheid in Brussel en Dusseldorf al vergroot, om Nederlandse reizigers een alternatief te bieden voor Schiphol.

Lees hier het originele artikel