Het Russische AirBridgeCargo (ABC) heeft de hoop op een rentree op de westerse luchtvrachtmarkt nog niet opgegeven, maar heeft de Europese hub in Luik Airport deze week wel gesloten. De vestigingen op Schiphol, Frankfurt Airport en Milaan Malpensa Airport worden met een sterk afgeslankte bezetting aangehouden in afwachting van betere tijden.

Dat wordt in kringen van de Russische luchtvrachtmaatschappij op de Belgische luchthaven vernomen. De staf van twintig medewerkers heeft daar al een andere baan gevonden, nadat het EU-luchtruim voor AirBridgeCargo begin maart werd gesloten in een reactie op de Russische inval in de Oekraïne. De sleutels van de kantoren zijn intussen recent geretourneerd aan de Belgische luchthavenbeheerder.

Dezelfde anonieme bronnen melden dat AirBridgeCargo de vestigingen op Schiphol, Frankfurt Airport en Milaan Malpensa Airport met een kleine bezetting voorlopig wil aanhouden voor een herstart van de activiteiten ‘als de politieke situatie het toelaat’. Daarover zou binnen vier tot zes weken meer duidelijkheid ontstaan, heet het verder.

Lees hier verder