Informatiebijeenkomst Air Single Window

Home-Informatiebijeenkomst Air Single Window

maart, 2017

23mar10:0000:00Informatiebijeenkomst Air Single Window

Event Details

Douane en Rijkswaterstaat organiseren informatiebijeenkomsten om de industrie te informeren over introductie van het Single Window Handel & Transport. Plateau 1 is reeds live voor de maritieme sector (“Maritime Single Window”). In plateau 2 zal ook de luchtvrachtsector (“Air Single Window”) aan bod komen.

 

Met ingang van 1 februari 2017 verlopen de scheepsgerelateerde gegevens (vervoermiddel) en meldingen van personen aan boord (PAX) volledig elektronisch via het Single Window. Hiermee is het zogenoemde Plateau 1 volledig operationeel.

 

Plateau 2 betreft het aansluiten van de overige meldingen ten behoeve van de Douaneprocessen Binnenbrengen, Uitgaan en Provianderen op het Single Window. Dit geldt voor zowel de maritieme sector als de luchtvrachtsector en start per 1 mei 2017. Voor deze meldingen wordt een transitieperiode gehanteerd die zal eindigen op 1 oktober 2017.

 

Specifiek voor bedrijven die actief zijn in de luchtvrachtsector is er een informatiebijeenkomst in het Schipholgebouw op donderdag 23 maart 2017 om 10:00.

 

Na de uitleg door douane en Rijkswaterstaat zal Cargonaut u informeren over de gevolgen voor de bedrijven die aangesloten zijn bij het door Cargonaut beheerde platform. Aanpassingen voor introductie van het Air Single Window zijn namelijk in volle gang, zodat bedrijven die aangesloten zijn op het platform zelf geen hinder ondervinden.

Douane en Rijkswaterstaat hebben reeds uitnodigingen verstuurd. Mocht u die gemist hebben, dan is het mogelijk om u aan te melden door middel van een email aan MSW-NL@rws.nl. Kunt u per mail aangeven dat u de bijeenkomst op 23 maart bezoekt (er zijn namelijk ook bijeenkomsten voor de maritieme sector) en welke collega’s u meeneemt? Bij vragen/opmerkingen, bel dan met Martijn van Kruining van Douane (06-52485478). Martijn maakt deel uit van het MSW team en coördineert de informatie bijeenkomsten.

more

Time

(Donderdag) 10:00 - 00:00

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant