Wij vonden het tijd om u via deze special te informeren over Digitaal Vooraanmelden.

Alle afhandelaars op Schiphol zijn ‘ready’ voor het Digitaal Vooraanmelden. Ieder op hun eigen manier, maar met het volle commitment dat digitaal vooraangemelde exportvracht prioriteit krijgt.

Er is de afgelopen maanden door alle ketenpartijen heel hard gewerkt om dit technisch mogelijk te maken en de afhandelaars zijn aan de slag gegaan met de uitdaging om hun processen hier ook op in te richten. Zover zijn we nu. Finetuning zal hier en daar zeker nog nodig zijn en er vinden nog infrastructurele aanpassingen plaats op bepaalde plekken, maar we zijn nu echt “up-and-running”!

Digitaal aangemelde vracht krijgt daarmee bij alle afhandelaars op Schiphol prioriteit en zal per 1 september  onderdeel worden van de Ready-for-Carriage procedure op Schiphol. De afgelopen weken zagen we al een flinke toename van vracht die digitaal werd vooraangemeld en in de praktijk merken we dat vracht daardoor sneller kan worden afgehandeld.

Reacties:
DB Schenker is een early adopter van Digitaal Vooraanmelden van exportvracht: “Wij zien echt ongelofelijke doorlooptijden. Ik sprak een chauffeur die zei ‘ik sla steil achterover van de snelheid, ik wist niet eens dat het kán op Schiphol’. ”

Nagel Transport en D.J. Middelkoop zijn ambassadeur van eLink. Beiden lopen graag voorop als er geïnnoveerd wordt in hun vakgebied. “De tijdwinst is nu al merkbaar”, zegt zowel Joey Lawalata van Nagel Transport als Arnold Verduijn van Middelkoop. “Een chauffeur die om middernacht op de luchthaven een vracht kwam aanleveren stond er soms om 7.00 uur ‘s ochtends nog. Nu zijn ze binnen een uur weer terug.”

ACN spoort u aan om hier zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan!

Klik hier voor het stappenplan Digitaal Vooraanmelden van Cargonaut

Via onze website houden wij u op de hoogte van de ontwikkeling van Digitaal Vooraanmelden.

Maarten van As, Managing Director ACN – Air Cargo Netherlands