Air France-KLM Cargo wist over de eerste negen maanden van het lopende boekjaar bijna drie miljard euro te verdienen aan vracht. Dat is vergeleken met de dezelfde periode in 2020 een toename van ruim 80%.

Dat blijkt uit de financiële cijfers over het derde kwartaal van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep. In totaal steeg het vrachtvolume over de eerste drie kwartalen met 29% naar 789.000 ton bij een toename van de vrachtcapaciteit (in beschikbare tonkilometers) met ruim 14%. Over het recent afgesloten derde kwartaal kwam het vervoerde tonnage uit op bijna een kwart miljoen ton, een toename van 12,5%.

Meer bellycapaciteit

De beladingsgraad lag dit boekjaar met 72,4% (+7,5 procentpunt) vergeleken met de pre coronajaar 2019 nog steeds erg hoog, maar verloor over het derde kwartaal wel aanzienlijk terrein. De reden daarvoor is het herstel van de vakantievluchten de afgelopen maanden, aldus AF KLM. Daardoor kwam er ook meer belly-capaciteit (+20%) beschikbaar op bestemmingen die doorgaans een mindere vrachtaanbod opleveren.

Klik hier om verder te lezen