DSC_0055

ACN Nieuwjaarsparty 2016

ACN Nieuwjaarsparty 2016

De nieuwjaarsparty 2016 werd door het ongeëvenaard aantal, van meer dan 850 gasten, bezocht.  Zij wisten de weg naar het Claus Event Center te vinden, alwaar de avond werd afgetrapt met de officiële opening door ACN voorzitter Jacques Heeremans. Vervolgens was de avond gevuld met o.a. een uitgebreid Braziliaans diner in restaurant Baracca tot het draaien van de zelf uitgezochte grammofoonplaten van DJ Vinyl Kees. In de patio verzorgde DJ Marc de muzikale omlijsting van de avond en na de tombola trad zanger Dennis Alberti op in de paparazzi-bar. Kortom, voor ieder wat wils.

Op deze pagina vindt u een kort verslag van het management uur, de uitslag van de opbrengst voor het goede doel en uiteraard de avond in beeld. Staat u op de foto? Of wellicht zelfs op de film?

Schiphol wil koppositie behouden door grondproces te verbeteren

Tijdens de ACN Nieuwsjaarreceptie op dinsdag 12 januari maakte Jonas van Stekelenburg, de nieuwe vrachtdirecteur van Schiphol, bekend dat hij streeft naar een groei van het vrachtvolume die minstens gelijk is aan de rest van de markt. De nieuwe “Head of Cargo” bouwt daarmee voort op het eveneens op groei gerichte beleid van Enno Osinga. Van Stekelenburg legt echter meer de nadruk op het proces op de grond dan zijn voorganger.

Na een uitgebreide overview van de betekenis van luchtvracht voor de Nederlandse economie (73.000 banen), de positie in Europa (14% marktaandeel) en de kwalitatieve benchmarks (“strong in clearance, customs and technology”) stond Van Stekelenburg stil bij een aantal uitdagingen zoals de concurrentie uit het Midden-Oosten, de relatief grote groei van integrators elders, de belly-capaciteit en technologische ontwikkelingen.

Met slimme IT-systemen wil Schiphol zich internationaal blijven onderscheiden qua service en kwaliteit. Optimale data-uitwisseling is ook nodig om de sterk groeiende belly-capaciteit goed te benutten en de explosieve groei van e-commerce te ondersteunen. Daarnaast wil de Head of Cargo van Schiphol de luchthaven blijven positioneren voor pharma- en bloemenstromen en als ideale locatie voor Europese/EMEA distributiecentra en consolidatiecentra van multinationale expediteurs.

In de komende jaren kan door de komst van meer passagiersterminals een tekort aan ruimte ontstaan op eerste linie. Nadrukkelijk gaf Van Stekelenburg aan dat hij met hij de marktpartijen wil gaan bespreken hoe de vrachtafhandeling efficiënter gemaakt kan worden en of de luchthaven concrete eisen aan de kwaliteit kan stellen. Verdere groei van het aantal bedrijven op de eerste linie wil hij beperken.

Klik hier voor een overzicht van de Cargo strategie van Schiphol, “Europe’s Preferred Airport”.

De volledige presentatie die Jonas van Stekelenburg gaf, is bij Schiphol of ACN op te vragen.

Ook internationaal was er aandacht voor de presentatie van de Schiphol Group, zie Cargo Forwarder Global

IMG_2856-2

Jonas van Stekelenburg (Schiphol Group)

IMG_2857-2

De zaal tijdens het Management uur was goed gevuld.

DSC_0213

Stichting Puntenburg neemt de cheque in ontvangst.

€ 8110 voor Stichting Puntenburg

Tijdens het management uur gaven vertegenwoordigers van het goede doel van de avond, de Stichting Puntenburg, een toelichting op de doelstelling van de stichting.  De lotenverkoop voor de Tombola leverde een prachtig bedrag van €8110 op.

De Stichting Puntenburg is opgericht in 1998 en stelt zich als doel paarden te trainen voor het rijplezier van speciale kinderen. Denk hierbij aan kinderen met een verstandelijke- en of lichamelijke beperking.

De paarden hebben een gunstige, revaliderende werking op de kinderen. Het betekent voor veel kinderen even bevrijd te zijn van hun rolstoel en beperkingen. Het rijden vraagt concentratie en een reactie van het hele lichaam. De natuurlijke cadans van het paard biedt ontspanning en plezier. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Puntenburg.

Foto’s Nieuwjaarsparty 2016

[Best_Wordpress_Gallery id=”4″ gal_title=”ACN Nieuwjaarsparty 2016″]

Sponsors ACN Nieuwjaarsparty 2016

Mede dankzij onze sponsors was de 2016 editie van de ACN Nieuwjaarsparty een groot succes. Wij danken hen dan ook voor hun steun kijken uit naar volgend jaar!

De eerste sponsors voor 2017 hebben zich reeds gemeld. Wilt u er op 10 januari 2017 ook als sponsor bij zijn, laat ons dat dan weten via info@acn.nl